lauantai 16. huhtikuuta 2016

Washington D.C päivä 7

Maanantai aamuna oli sitten aikainen herätys, sillä juna Washington D.C:hen lähti jo aamulla kuudelta. Tiedäthän, että Washington on osavaltio länsirannikolla lähes 5000 km päässä, Washington D.C on Yhdysvaltojen pääkaupunki itärannikolla? Noh, nyt tiedät.Penn Station on aika sekava paikka ja jouduin kysymään neuvoa löytääkseni oikean lähtölaiturin. Itse matkassa ei ole paljoa kerrottavaa. Penkit ovat ehkä vähän mukavammat ja jalkatilaa on enemmän kuin VR:llä. Matkalla näkyi jos nyt ei ihan slummia, niin hieman köyhempääkin asuinaluetta, ihan kuten matkalla esim. Roomassa matkalla lentoasemalta keskustaan.

Minulla ei ollut juurikaan minkään näköistä suunnitelmaa Washingtonin varalle, ainoastaan "nähdä Valkoinen talo ja kuolla"


Capitol oli remontissa, mutta ihan tunnistettavissa kyllä


Kävin myös paikallisessa kasvitieteellisessä puutarhassa, kun kerran matkan varrelle osui ja oli ilmainen.


En muista enää tarkkaan, mutta tämä taisi olla alkuperäiskansojen museo (lue: inkkarimuseo). On kyllä yksi rumimpia rakennuksia, mitä olen matkoillani nähnyt..


Koko Constitution avenuen etelänpuoleisella alueella oli niin kuollutta, että aloin jo ajattelemaan, että onko tänään joku kansallinen vapaapäivä tms, kun ei näy ketään missäänTämän kuvan takiahan tänne tultiin. Siinä se nyt sitten on, Valkoinen talo. Oli kyllä aika pieni. Keskellä seisoskeli Rambo, eli salaisen palvelun agenttiValkoisen talon edessä oli kaksi mielenosoitusta, nämä olivat aselakien tiukennuksen puolesta.


"Free Tibet" liike on kai päivystänyt Valkoisen talon edessä jo vuosia


Washington Monument on aika vaikuttava näky jo kaukaa, se on lähes 170m korkea ja painaa 90 miljoonaa kiloa.


Sen juurella ihmisetkin näyttävät aika pieniltä. Obeliskin huipulle pääsee hissillä, mutta kaikki ko. päivän liput olivat jo loppuunmyytyjä, en kyllä olisi varmaan sinne mennytkään, vaikka olisi päässytkin.


Lincoln Memorial oli kanssa suunnitelmissa, mutta: Onks tonne Lincoln Memorialille vielä noin pitkä matka?? Blaahh.. Ulkona on 30C, joten en kyllä varmasti enää sinne lähde...


.. tuolta lähdin jo kävelemään. (elo)kuvista ei todellakaan saa mitään käsitystä tämän puiston koosta, se taitaa olla päästä päähän n. 3 km, helteellä se tuntuu vielä 3 kertaa pidemmältä.


Washingtonissa lähes kaikki museot ovat ilmaisia, joten kävin sitten luonnonhistoriallisessa museossa ihastelemassa dinoja


Ja kun mulla oli vielä pari tuntia aikaa ennenkuin juna lähti takaisin nykiin, piti vielä käydä Chipotlessa syömässä käsivarren paksuinen burrito ja juomaksi root bier.

Paljon jäi Washingtonista näkemättä, tuo 7 tuntia oli kyllä ehkä liian lyhyt aika, mutta näinpähän noin suunnilleen kaiken mitä halusinkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti