maanantai 18. huhtikuuta 2016

New York päivät 3 ja 4

Nyt oli sitten vuorossa seuraava jokaisen turistin pakollinen käyntikohde, Brooklyn Bridge. Siltaa oli rakentamassa 800 ihmistä ja sen rakentaminen kesti 16 vuotta, silta on yli kilometrin pituinen. En jaksanut kävellä sitä päästä päähän, vaan käännyin jo puolessavälissä takaisin. Tiesin, että olen menossa vastarannalle kuitenkin vielä kahteen kertaan. Tahdoin saada aamuaurinko sekä yökuvat Manhattanin silhuetista.


Ja eipä maailmasta löydy varmasti montaakaan siltaa, josa ei löytyisi rakkaudenlukkoja, eikä tämäkään tehnyt poikkeusta.


Sillalta oli kävelymatka seuraavaan kohteeseen, 9/11 Memorial Parkiin.
Tämä 1. tornin paikalle rakennettu koskettava monumentti hiljensi minutkin. Reunoja pitkin putoavat vesiputoukset kuvaavat sortuvia torneja josta vesi valuu keskellä olevaan hautaan. Tornien sortumisessa kuoli yli 3000 ihmistä ja reunoilla on jokaisen menehtynen nimi.
Paikka oli niin vaikuttava, että puhkesin spontaaniin itkuun :(
Huomasin, että muut turistit saivat minusta kuvauskohteen... Noh, olkoon niin..


Vieressä on Memorial Museum, tässä on alkuperäistä kellarin seinää jätetty paikalleen, keskellä on viimeinen palkki, joka poistettiin kaivannosta.


Tältä näytti Manhattanin profiili ennen..


Ja tältä jälkeenMyös tuhoutunutta kalustoa on paljon esillä, kunnioituksena menehtyneelle pelastushenkilökunnalle.


Museon sisimmässä osassa, jossa on esillä raunioista löytyneitä henkilökohtaisia tavaroita, on kuvaaminen kielletty. Ymmärrettävistä syistä. Museossa on myös paljon äänitteitä ja kuvia mitä tapahtui sekunti sekunnilta, kun 4 kaapattua lentokonetta tuhoutuivat...


Päivä 4

Torstai iltana kuului suru-uutisia, Prince oli kuollut. Vielä tätä kirjoittaessani ei kuolinsyy ollut selvillä, mutta itsemurha oli jo suljettu pois. Vaikka Prince ei New Yorkissa vaikuttanutkaan, hänen poismenonsa sekoitti tämänkin kaupungin. Koko kaupungin väriksi tuli purppura, muistoksi hänen hitilleen Purple Rain. Myös Empire State Building valaistiin purppuralla.
Täällä Brooklynissä suurimmat juhlat olivat Apollo teatterin edessä, kävelin siitä ohitse aamulla klo 05.20 ja vieläkin siellä oli ihmisiä


Ja miksi ihmeessä turisti on liikkeellä siihen aikaan? Noh, suomessahan kello on tuohon aikaan jo 12 päivällä ja olen muutenkin ollut aika huono nukkumaan, joten minulle tuo ei ole outo aika ollenkaan. Ja kuten sanoin, halusin päästä ottamaan kuvan Manhattanin auringonnoususta


Brooklyn Parkista lähtee lautta n. 30 minuutin välein ja muutaman pysähdyksen jälkeen sillä pääsee 34 Streetille. Hintaa lauttamatkalla on $4.


Lautan päätepysäkki on lähellä YK:n pääkonttoria ja ihmettelin kovasti, että miksi paikalla on kymmenittäin poliiseja. Illalla uutisista sekin selvisi, Leonardo DiCaprio meni pitämään puhetta YK:hon. Noh, ei se varmasti se syy ollut ;)


Illalla kävin MadamTussaud:n vahakabinetissa. Olin jotenkin vähän pettynyt. Olen käynyt Pariisin Madam Tussaud:ssa ja kuten arvelinkin, se on paljon suurempi. Mutta jos et ole käynyt muualla, kyllähän tuokin asiansa ajaa.
Minä ja Richard Nixon, kuin kaksi marjaa


Illalla sitten auringon laskettua oli aika taas mennä Brooklyn Parkiin yökuvaa ottamaan


1 kommentti:

  1. Kiva lukea matkapostaustasi, kun itse en ole Nykissä (vielä:)) käynyt. Sujuvastihan sinä siellä liikuit ensikertalaisena, jos näin oli. Jään odottamaan jatkoa...

    VastaaPoista