tiistai 19. huhtikuuta 2016

New York päivät 1 ja 2

Ensimmäinen ilta meni lähinnä lähistöön tutustumiseen. Vaikka majapaikkani onkin Harlemissa on täällä (kutenkoko kaupungissa) nykyään melko turvallista liikkua myös pimeän tullen. Tottakai rahoistaan pääsee eroon ihan missä tahansa,mikäli kännissä törttöilee menemään, mutta mikäli kävelee määrätietoisesti eteenpäin eikä liikoja sivuilleen vilkuile, saa olla rauhassa.
Osansa tekee myös poliisin erittäin näkyvä läsnäolo koko kaupungissa, New Yorkissa on yli 30.000 partiopoliisia ja sen kyllä näkee. Poliisiauto seisoo vähintään joka toisessa kadunkulmassa


Täällä ehkä pelätä enemmän joutua poliisin ampumaksi, kuin rikollisen.. Tämä juttu on yksi päivän suurimmista puheenaiheista, poliisi ampui mustan miehen ja välttyi silti vankilalta.


Toinen suuri puheenaihe kaupungissa oli New Yorkin esivaalit. Täällä Harlemissa ei juuri Trumpin kannattajia näkynyt,mutta Bernie Sandersin sitäkin enemmän ja osasivat kyllä ääntä pitää ehdokkaansa puolesta.


5th Avenuella Trump Towerin edessä oli sitten kuvausryhmien autoja sitäkin enemmän.

PÄIVÄ 2

Päivä ei voi alkaa ilman kunnon aamiaista. Olin jo etukäteen haaveillut pääseväni teestaamaan Ihop:n. Asuntoni läheltä löytyy niitä kaksin kappalein ja tämä missä kävin, on avoinna 24/7. Ihop myy pelkkiä aamiaisia :) Odotetaan milloin saamme tämän ketjun suomeen.


Rapeaa pekonia, 2 kananmunaa sunny side up, perunagratiini ja maustemakkaraa, juomana koskaantyhjentymätön kahvipannu®


Jälikruokana tietenkin cupcake pancakes ja kermavaahtoa... Tuon kaiken jälkeen saikin laittaa jalat taskuun ja pyöriä sieltä ulos pallona.
Ruokailu on suhteellisen kallista, tuo setti maksoi tippeineen $18.

Sitten olikin aika lähteä kaupungille pyörimään. En ole koskaan tehnyt mitään sekunnin tarkkoja suunnitelmia millekään matkalle, sillä silloin tulee vain juostua paikasta toiseen ja siitä tulee pelkkää suorittamista.

Mikäli (kun) haluaa käydä katsomassa suosituimpia kohteita, kannattaa ehdottomasti hankkia joko New York Pass joka on todella kattava, mutta se on todella kallis, esim 3 päivän passi maksaa $205. Itse valitsin New York CityPass:n, joka on voimassa 9 päivää (ja varmasti pidempäänkin, sillä ei minulla ole mitään päivämäärää tuossa lippuvihkossa..) ja sillä pääsee 6 suosituimpaan kohteeseen. Tuon hinta on $116


  1. Empire State Building, sekä päivällä että illalla
  2. American Museum of Natural History
  3. The Metropolitan Museum of Art
  4. Top of the Rock TAI Guggenheim Museum
  5. Vapaudenpatsas TAI Circle Line Cruise laivaristeily
  6. 9/11 Memorial & Museum TAI Intrepid Sea, Air & Space Museum

Metrolla (subway) matkustaessa kannattaa ehdottomasti ostaa 7 päivän metrolippu hintaan $31, kertamaksu subwayssä maksaa $3,joten se maksaa itsensä jo muutamassa päivässä takaisin.

Ja ensimmäisenä suuntasin (tietenkin) Empire State Buildingille. Olin henkisesti valmistautunut 2-3 tunnin jonottamiseen, mutta olin näköalatasanteella 86. kerroksessa n. 20 minuutissa.
Vaikka olen näköaloja elämäni aikana nähnyt, olin todella vaikuttunut näkemästäni, näköalat olivat kertakaikkiaan päätähuimaavat.Tässä vaiheessa iltapäivää oli taas nälkä. Tiesin että Flatiron Buildingin viereisessä puistosta pitäisi saada "maailman" parhaat burgerit. Sinne siis.


Jono oli lupaavan pitkä..


Smoke Shack, ranskalaiset ja limu, yhteensä $13.20. Odotusta ei kyllä palkittu tällä kertaa. Maku oli kyllä hyvä, savuinen ja pekoninen, mutta molemmat olivat ihan kylmiä. Olisiko luovutustiski jäänyt keittiön jalkoihin? En kuitenkaan tuomitse vielä tämän kerran perusteella..

Illan pimetessä lähdin uudelleen liikenteeseen, tällä kerralla Time Squarelle ihmettelemään valotauluja ja väentungostaJa sen jälkeen taas Empire State Buildingille yökuvia ottamaan. Tällä kerralla jonotus kesti n.45 min. Ja joutui vaikuttumaan taas uudelleen.

Ja yöhän päätettiin sitten pizzerian kautta kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti