sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

New York päivät 5 ja 6

Päivä 5

Olin jo aikoinani päättänyt, kun joskus jenkkeihin menen, pitää nyt ainakin tunnelman takia mennä seuraamaan jotakin urheilutapahtumaa. Täällä on menossa NHL:n pudotuspelit ja jos sinne jostakin lippuja saisikin, niistä saisi varmasti maksaa kultaa ja mirhamia. Joten päädyin sitten baseballiin. Tiesin etukäteen sen, että se on pesäpallon esi-isä, mutta siinä kaikki, eli kaikki lajin pienet hienoudet olivat hämärän peitossa. Noh, fiilistelemäänhän tänne on tultu, eikä tilastoja laskemaan.

Asunnoltani oli n. 40 minuutin kävelymatka Yankee Stadiumille, joten se meni aamureippailusta.
Stadion kyllä mykisti koollaan, se vetää 50.000 ihmistä ja jokainen kotiottelu on aina loppuunmyyty.

Stadionille oli kiellettyä viedä selfiestickejä, joten jouduin "piilottamaan" sen stadionin lähelle, mutta kun tulin takaisin, oli se sieltä jo löydetty. Noh, ei se maksanut kuin 5€, joten menetys ei ollut suurensuuri.

Ennenkuin ottelu alkoi osoitettiin kunniaa sotaveteraanille ja esiteltiin hänen perheensä. Sen jälkeen oli vuorossa kansallishymni, kuten asiaan kuuluu.


Ja pitihän siellä syödä yksi kokoonsa nähden ylihintainen hodari, oli kämmenen kokoinen ja maksoi $5.25. Oluen jätin juomatta, se olisi maksanut $12...


Kotijoukkue voitti 3-2, kun joukkueen supertähti löi viimeisellä lyönnillään kunnarin. Jee!!

Päivä 6

En ensin ajatellut meneväni Liberty Islandille vapaudenpatsasta katselemaan, vaan että ottaisin ilmaisen lautan Staten Islandille. Siltä lautalla on hyvät näköalat patsaalle, mutta ostamassani New York Passiin kuului pääsy selä Liberty että Ellis Islandille, joten pitihän ne käyttää.

Jo pelkästään lautalta oli todella hienot näköalat eteläiselle Manhattanille.


Ja siinä se nyt sitten on. Liberty islandilla ei ole oikeastaan mitään muuta kuin patsas ja kahvila. Patsaan kruunuun on mahdollista ostaa liput, mutta ne täytyy hankkia hyvissä ajoin, sillä sinne pääsee rajoitettu määrä kävijöitä joka päivä


Jenkit ovat erittäin kansallistuntoista kansaa, ja mikäpä muu paikka sopisi yhtä hyvin kansallishymnin soittopaikaksi kuin Vapauden patsas? Siellä oli jonkinlainen kouluorkesteri, joka esitteli taitojaan:


Liberty Islandilta lautta lähtee Ellis Islandille, jonka kautta kaikki siirtolaiset tulivat 100v sitten. Ei vain huvittanut mennä sitä museota katsomaan, vaan pysyin laivalla lyhyen pysähdyksen ajan.

Halusin käydä kävelyllä myös Brooklynin puolella, hyppäsin vain metroon ja poistuin ihan random pysäkillä. Seutu oli kyllä vähän köyhemmän oloista, täällä en oikein viitsisi yöllä hiippailla yksinään..
Seinämaalaukset on kyllä upeita. Eikä niitä ole sotkettu tägeillä


Törmäsin pieneen katukirppikseen. Myyjiä ei ollut kuin kymmenkunta, mutta silti porukkaa näytti riittävän


Ei niiden leikkiaseiden aina tarvitse olla mustia, tässä ihan omat pyssyt jokaiselle Cowgirlille ;)


Outo kattiTommy Joe myy itse paahtamaansa kahvia kirppiksellä. Hän kuulemma paahtaa kahvipavut popcorn koneella. Noh, kaipa se niinkin onnistuu. Ja kunnioittaakseni kahvin makua otin sen ihan mustana ja ilman sokeria. Juttelimme aika paljon ja hänkin tiesi että suomalaiset ovat maailman kovimpia kahvinjuojia. Tätä on oikea matkailu, kävellä vain ympäriinsä ja alkaa vain jutella "alkuasukkaiden" kanssa. Saa paljon enemmän irti matkastaan kuin vain kiertämällä pakollisia nähtävyyksiä

1 kommentti:

  1. Kommentti ei liity tähän postaukseen, mutta on aivan pakko linkata :) http://www.riemurasia.net/kuva/Hello-kitty-pakkomielle/189397 kun tuli sinun blogi mieleen tästä. Joku on vielä isompi kittyfani kuin sinä :D

    VastaaPoista