maanantai 15. syyskuuta 2014

Kiiltokuvia draamasarja

MTV3:lla alkoi Kiiltokuvia draamasarja, jonka kuvaukset alkoivat jo yli 2 vuotta sitten ja jonka avausjaksossa minäkin olin avustajana. Sain puhelinsoiton, että olisiko minulla kiinnostusta ja halua osallistua tähän ja tottakai olin innolla mukana.

Sain sähköpostilla kohtauksen käsikirjoituksen, eikä tuo nyt kovin vaikea ollut.
Roolini oli kovin pieni, eikä tarvinnut sanoa sanaakaan, mutta kaikki mitä jäi sanomatta merkitsi sitten sitäkin enemmän. Tässä minun osani käsikirjoituksesta:

"Viereiseen tuoliin istuutuu transvestiitti, arkinen mies, joka on pukeutunut kuin uskovainen täti ja jolle naispuolinen parturi alkaa tekemään parranajoa.
Mikko katsoo nopeasti poispäin, mutta kohta hänen katseensa palaa tähän mieheen.
Tämä on mies, jonka sisin ei käy yhteen hänen ulkoisen minänsä kanssa ja joka on kaikkea uhmaten päättänyt yhdistää nämä kaksi puoltaan.
Mies huomaa Mikon katseen, katsoo häntä rauhallisesti ja nyökkää hänelle arvokkaasti. Mikko nyökkää häkeltyneenä takaisin"

10.4.2012 lähdin aikaisemmin töistä, sillä kuvauspaikalla piti olla klo 14 ja vaatteetkin piti vaihtaa. Saavuin hyvissä ajoissa Munkkiniemessä sijaitsevaan kampaamoon, jonka he olivat vuokranneet koko illaksi (!).
Paikalla oli masiivisen kokoinen kuvausryhmä ottaen huomioon kohtauksen koon. Yhteensä siellä oli n. 20 ihmistä omasta cateringista lähtien.
Valmistelut alkoivat valomiesten kiinnittäessä spotteja kattoon ja seiniin, joten minun tehtäväkseni jäi vain ihmetellä menoa ja nauttia kahvista ja sämpylöistä. Catering henkilökunta oli kokoajan kimpussa, että vieläkö haluaisit jotakin, onko kaikki hyvin, ota tuosta vielä suklaata.
Pian pääsimme harjoittelemaan kohtausta kuiviltaan. Minulla tuo ei kovin vaativa rooli ollut, kun ei ollut edes vuorosanoja, eikä vastanäyttelijällänikään (Heikki Nousiainen) montaa ollut, mutta harjoittelivat niitä parturinsa kanssa useampaan kertaan, että saavat sen luonnolliseksi.
Kohtaus kuvattiin kolmesta kuvakulmasta ja joka kerran aina muutettiin vähän jotakin, onko kappa valmiiksi jo päällä vai laitetaanko se vasta kohtauksen alkaessa ja onko partavaahto valmiiksi kupissa tms.
Yhteensä minä olin paikalla n. 3 tuntia jonka jälkeen he jäivät vielä purkamaan valoja tms, eli aika pitkään menee kuitenkin n. 1 minuutin kohtauksen kuvaamisessa (ja jossa minä näyin kai about 5 sekuntia).
Sääli vain, etten ottanut yhtään kuvaa kuvauspaikalta :(

Sarjan voi katsoa MTV3:n katsomosta

Sai kyllä aika hyvän kuvan kuinka suuria produktioita oikein kuvataan, kuulemma samaan aikaan jossakin oli menossa toisen kohtauksen kuvaus, eli henkilökuntaa taisi olla kai lähes tuplamäärä. Ja kun tässäkin pienessä kampaamossa oli parhaimmillaan 14 henkeä yhtä aikaa sisällä... O_o

Sain pari päivää myöhemmin taas sähköpostia jossa pyydettiin tulemaan yleisöksi erääseen keskustan ravintolaan, mutta se olisi ollut päivällä klo 12, joten jouduin kieltäytymään. Kyse oli saman sarjan toisesta kohtauksesta.

Ei tuolla statistin hommalla rikastumaan pääse, taisin saada pari leffalippua ja 20€, pääsin lopputeksteihin sekä sain litkiä eräänkin litran kahvia. Mutta eipä sinne rahan takia mennäkään :)

Jos olet kiinnostunut pääsemään yleisöksi tai vastaavaa, kannattaa ottaa yhteyttä suoraan tuotantoyhtiöön, ne hakee kokoajan erilaisia ihmisiä pikku juttuihin. Minultakin kysyttiin, tunnenko ketään naista, jolla olisi  n. 1kk ikäinen lapsi ja joka pystyisi tulemaan heti huomenna aamulla. Eli tilanteetkin muuttuvat kokoajan..

2 kommenttia:

  1. Oli todella ilahduttavaa nähdä sinut tässä avausjaksossa! ^_^

    VastaaPoista
  2. mä aloin just kattomaan katsomosta ja wooow tunnistin sut! vähän kiva että oot päässyt telkkuun ;)

    VastaaPoista