sunnuntai 25. elokuuta 2013

Taiteiden yö 22.8

Vaikka ihan ensimmäisessä postauksessa "lupasinkin", ettei tässä blogissa tulla käsittelemään Tonyä ollenkaan, sillä tämä on Jennin blogi, niin täytyy vähän syödä sanojaan. Tonyllä on kuitenkin aika suuri osa minun elämästäni joten sitä ei voi aina noin vain sivuuttaa. Ja itseasiassa tarkkasilmäisimmät saattoivat huomatakin, että tuo Lontoon matka oli Tonyn tekemä, eikä minun ;)Torstaina 22.8 oli taas perinteinen Taiteiden yö Helsingissä. Kuten varmasti jotkut tietävät olen perustanut aikoinani www.rakkausrunot.fi sivuston. Ja  n. 5v myöhemmin olin perustajajäsenenä omassa runoilija yhdistyksessämme rakkausrunot ry:ssä, jonka kunniajäsen myös olen :D
Sivuston perustamisesta etc voi lukea lisää tuolta jälkimmäisestä linkistä, oikealta löytyy pieni juttu ´Mistä kaikki alkoi´ , en jaksa sitä ENÄÄ kerrata, olen kuitenkin niin monessa haastattelussa siitä jo kertonut :)

Tämä taiteiden yö oli jo 9. kerta kun olimme tutussa paikassa Kiasman edessä lehmusten varjossa. Kiitokset Kiasmalle tätäkin kautta, että edelleen jaksatte meitä sietää, tarjoatte sähköt, pöydät ja tuolit käyttöömme. Suuret kiitokset! Samalla yhdistyksemme juhli 10. vuosipäiväänsä!

Teltan pystytyspuuhissa. Yhdistyksen puheenjohtaja Reeta antaa tässä topakkana käskyjä


Pikkuhiljaa alkaa olemaan valmista

Ohjelma oli sinäänsä vanhaa tuttua, runojen lukemista ja musiikiesityksiä.Teltalla oli myös runopyykkinaru, johon ohikulkijat saivat kirjoittaa omia runojaan, joita sitten luettiin


Ja kun kerran oli yhdistyksen 10. vuotis juhlavuosi, joten perustajajäsenille jaettiin sitten kukkia, kuohuvaa ja ylistystä


Jouduin seisomaan teltalla sen kolme tuntia, mitä siellä olimme, joten ei ollut paljoa aikaa kierrellä muualla tapahtumia katsomassa, mutta teltan ohi kulki yksi aika outo performanssi.
3 poikaa oli pukeutunut valkoisiin kaapuihin, perässä marssi kaksi tyttöä "raamatut" kädessään, kaasunaamarit päässään ja perässä vielä "pari anarkistia"


Tuossa ei vielä mitään ihmeellistä sinäänsä, ajattelin vain, että ovat jonkun uskonnollisen liikkeen marssilla tms, mutta ainan. 50m välein he pysähtyivät ja...


Tsadang! Kun he avasivat kaapunsa ja levittivät jalkojaan, kellot kilahtivat ja rumpu kumahti. Kun he sitten laittoivat kaapunsa kiinni ja jatkoivat kävelemistään, takana olevat tytöt löivät heitä raamatuilla päähän :D
Oli kieltämättä aika hyvittavan näköistä. Ei heillä välttämättä ollut mitään varsinaista sanomaa tuossa, mutta performanssin yksi tekijä onkin vain herättää ajatuksia ja laittaa miettimään asioita..

7 kommenttia:

 1. Apua tuota performanssia! :D :D :D

  VastaaPoista
 2. Mulle tuli heti mieleen, että kun nämä pojat paljastavat itsensä ja sen, mitä ovat (homomerkki, tuo tähti jne) niin raamattu (eli kirkko) pamauttaa ne takaisin ruotuun ja kirkon mieliksi tähän itsensä piilottavaan malliin.

  En tiedä ymmärsikö kukaan näkemystäni :D

  PS. mullakin on tunnukset ja runoja tuolla sivulla!

  VastaaPoista
 3. mikset kirjoitA?!?

  VastaaPoista
 4. Kovin vähän tapahtuu elämässäni tällä hetkellä :(
  Ja lopun vähästä vapaa ajastani vievät tekemäni 2 työtä..
  Eli eo ole oikein ehtinyt elää elämää :(

  VastaaPoista
 5. anteeksi kun kysyn mutta niin mikä taisiis kuka on tony?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Hyvä kysymys :)
   Tony on se joku nolife, outo hyypiö, joka elää tätä ruumista arkisin 07-15, minulle jää sitten loput ajat päivästä ja viikonloput..
   Eli jos et ole vielä ymmärtänyt olen kaiketi virallisesti transvestiitti (voi kuinka vihaankaan tuota sanaa, sillä se ei kuitenkaan kuvasta minua tai elämääni millään tavalla, enkä siis tunne sitä omakseni.. Ehkä kuitenkin transgender kuvastaa paremmin.. Kannattaa vaikka googlettaa)
   Eli olen syntynyt Tonynä ja Jenni on Tonyn feminiininen ilmentymä, se tyttömäinen puoli..
   Toivottavasti tuli nyt mahdollisimman epäselvästi selitettyä :)

   Poista