torstai 15. elokuuta 2013

Lontoo 22-25.7 osa 1/3

Käykää keittämässä kahvia, ottakaa vähän pullaa sen kanssa ja sitten hyvä asento sohvalla näppiksen kanssa, sillä tässä postauksessa taitaa olla romaanin aineksia...

Tulipahan taas kerran käytyä Lontoossa. Mulle se oli jo 3. kerta, mutta matkaseuralaiselleni vasta ensimmäinen, joten pääsi pätemään matkaoppaan ominaisuudessa.

Ostimme matkan vasta n. 3 viikkoa ennen lähtöä joten hotellin ja sopivan lennon löytäminen olikin kiven alla. Olen tähän mennessä aina käyttänyt supersaver tai ebookers:ia . Matkan ostaminen tuolta on helppoa kun lennot ja majoituksen saa yhdestä paikasta, mutta kummaltakaan ei löytynyt yhtään kohtuuhintaista suoraa lentoa, jotka olisivat matchanneet noille päiville. Kyllähän lentoja oli, mutta tyyliin mennen tullen koneen vaihto Oslossa tai Riikassa ja vaihtoaika n. 7h. Ja paluulento olisi lähtenyt sitten joku 05.50.. Milläs ilveellä kentälle siihen aikaan pääsee? Paitsi hillittömän hintaisella taksilla. Kiitos ei.
Sitten välähti, että mitäs jos vaikka yrittäisi etsiä majoitusta ja lentoja erikseen. Ja heti löytyi sopivia lentoja ihan pilvin pimein. Ja vielä mukavasti, että heti aamulla lähtö ja paluu sitten illalla, sillä tavalla saa maksimoitua perilläoloajan.
Olin ensi alkuun hieman skeptinen kun lentoyhtiönä oli Norwegian ja lentoasemana Gatwick. Molemmat kun profiloitunet ns. halpispaikoiksi. Norwegian laskuttaa kaikesta ylimääräistä ja Gatwick on kaukana Lontoosta ja matka kestää ikuisuuden ja maksaa maltaita tms..
Mutta ihan hyvä kokeilla joskus vähän erilaista ja päästä pesemään noita kalkkeutuneita ajatuksia :)

Lähtöaamu koitti ja lento sujui hyvin. Ei Norwegianissa mitään vikaa ollutkaan, ihan normaali lentoyhtiö, ainoa oli vain, ettei lennolla tarjottu mitään, mutta ei nyt 3h lennolla mitään tarvitsekaan. Ainoa oli, että kun matkalaukut laittoi ruumaan, se maksoi 16€/hlö (sis meno/paluun) ennakkoon ostettuna. Olin ostanut junaliput etukäteen Gatwick-Lontoo-Gatwick, menopaluu maksoi n. 37£/hlö. Mutta kun katselin muiden kenttien hintoja, ei se sen halvempaa muualtakaan olisi ollut. Olisi sieltä kyllä bussillakin päässyt, hinta joku 9£/hlö/suunta. Mutta se olisi kestänyt n. 1.5h junan 30min vastaan. Eli hinta-laatu suhde oli kyllä kohdallaan ja maksoi itsensä ajassa takaisin.

Hotellin sijainti oli hyvä, heti Kensington Gardenin pohjoispuolella. Huoneet olivat pieniä, mutta niinhän ne taitaa olla vähän kaikissa Englantilaisissa hotelleissa. Eniten mietitytti, sillä huoneissa ei ollut omaa wctä tai suihkua, vaan se oli käytävällä yhteisenä 4 muun huoneen kanssa. Olin käynyt jo ennen matkaa lueskelemassa Tripadvisorista (linkki hotelliin) sen arvosteluita ja kuten muutkin olivat sanoneet, ei se ollut koskaan (hyvin harvoin) varattuna. Meidän aikanamme se oli 1 kerran varattuna jonkun wc käynnin aikana ja se sijaitsi suoraan käytävän toisella puolella oveamme vastapäätä. joten siitä ei ollut mitään haittaa. Hotelli oli saanut arvosanan 82%/100, joka on kyllä ihan huippu arvostelut, se oli aika suuri syy siihen, että valitsin juuri tämän.

Kuvassa huone ja matkakumppanini Kirsi naamallaan paras Derp ilmeensä :D

Pikaisen kotiutumisen jälkeen olimme päättäneet lähteä kiertoajelulle. Aivan hotellin lähellä oli pysäkki kiertoajelubusseille ja siinä oli parikin sisäänvetäjää. Valitsimme niistä sen mukavimman näköisen, hinnoissa ei taida olla edes erojakaan. Kiertoajelun hintaan kuului myös vesibussi ajelu Thames joella. Ostimme samalla häneltä myös liput Madam Tussaudin vahakabinettiin, kun hän vielä mainosti, että ne saa tästä halvemmalla ja pääsee sisään ns. "pikakaistaa" pitkin. Noh, toinen piti kyllä paikkaansa, toinen ei. Tästä myöhemmin..

Kuvia kiertoajelulta + vesibussista = Lontoon nähtävyyksiäTässä pari paattia vähän eri aikakausiltaLondon Tower


London Eye

 
Tässä Euroopan korkein rakennus (yli 300m korkea!). Ylimmän kerroksen penthouse oli kuulemma myyty 24 miljoonan punnan hinnalla.. Joillakin on varaa, mutta näköalat on suhteellisen kohtalaiset :)Vesibussiajelun jälkeen oli sitten aikaa vähän herkutella. On kyllä Kirsillä niin onnellinen ilme :) Omnomnom, paljon kermavaahtoa!

Kävimme vielä Buckinghamin palatsin edustalla kuvaamassa pakolliset otokset. Ihmisiä oli todella paljon palatsin edustalla ja vaikka tästä kuvasta sitä ei juuri näykään, on lippu salossa, eli Kuningatar on palatsissa.
Vaikka kuinka huutelimme, "Äitii, tuu ikkunalle täällä huutaa Jenni ja Kirsi!!", ei kuningatar äiti tullut parvekkeelle vilkuttamaan :(
End of Day 1

3 kommenttia:

  1. Oi, kyllä joskus pitää itsekin päästä Lontooseen! Kivoja tunnelmakuvia. "Romaanin" jatkoa odotellessa :D

    VastaaPoista
  2. Lontoo on kyllä mun seuraava matkakohde.. :)

    VastaaPoista