sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Autokaupoilla

Olen jo niin monta vuotta puhunut ja ajatellut että olisihan se kiva, että jos edes kerran elämässä olisi Uusi Auto (isot alkukirjaimet tarkoituksella).
Wanha Rouva (autoillakin on sielu ja kunnioituksesta isot kirjaimet..) oli jo palvellut minua 3.5v ja vaikka olikin suhteellisen hyvässä kunnossa, alkoi olla jo pientä yöllistä allekastelua (öljyvuotoa), sekä joka kerran kun poistui kehä 3 ulkopuolelle oli pieni pelko että se taas jättää moottoritien varteen, kuten on kerran jo tehnytkin. Wanhat naiset kun osaavat joskus kiukutella :)


Viime kesänä kun vein Rouvan katsastukseen, oli hieman aikaa katsella myös uusia autoja. Tiesin noin suunnilleen minkälaista etsin. Sen tuli olla edullinen, pieniruokainen kauppakassi, jolla voisi ajella työmatkat ja käydä lauantaisin prismassa. Se riittäisi minulle.

Automyyjä hyökkäsi samantien kimppuuni ja esitteli minulle Kia mallistoa, mutta minulla ei ollut halua alkaa siinä kauppoja hieromaan vaan pelästyin ja pakenin paikalta..

Mutta jotakin jäi kuitenkin takaraivoon kiertelemään.. Mitäs jos nyt sittenkin viimein...

Sain hillittyä itseni koko syksyn ja alkutalven ja 3 viikkoa sitten ajattelin, että jos nyt vain kävisin katsomassa...

Ne kuuluisat viimeiset sanat...

Menin käymään herttoniemen Delta-autossa töiden jälkeen ja kun uudemman kerran näin tämän kaunokaisen, olin heti myyty. Tämän minä otan.


Ei mitään turhia jahkailuja tai koeajoja. Tehdään paperit nyt samantien. Wanha rouva kelpasi käsirahaksi (500€) ja vaikka olisin kuulemma saanut kaiken lopun velkaa, en halunnut sitä tehdä vaan maksoin melkein puolet käteisellä (tilisiirrolla) ja velkaa sitten 8000€, kun Kia autoihin saa tällä hetkellä lainaa 1% korolla.

Ja sitten alettiin alettiin laittamaan rastia ruutuun;
"Minkä värisen sä haluat?"
"Ai ei saa pinkkinä? Otetaan sitten punainen"
"Juuh, ja laitetaan tosta sulle metalliväri (373€) ja kangasmatot on kivemmat (70€).. Mites on lämmittimen laita, suomen talvet on kylmiä? Jooh, tosta noin (616€).. Ja talvirenkaat sä tarttet kanssa, meillä on kitkarenkaina Nokia Hakkapeliitat, ne kelpaa kaupunkiajoon ja on hiljaisemmat. Nuin, tuosta noin.. (884€)"
"Ja sitten allekirjoitus tuonne, tuonne ja tuonne..."

Ja noin 30 minuuttia sen jälkeen kun olin autoliikkeeseen astunut kävelin sieltä ulos papereiden kanssa.
Olo oli vähän pöllämystynyt, mitä mä oikein menin just tekemään? Tarvitsenko minä nyt tuota, olisihan Wanhalla Rouvalla ollut vielä kilometrejä edessä.. Ja sitäpaitsi minua taidettiin viedä juuri kuin pässiä narussa :) En edes tinkinyt yhtään, vaikka autokaupassa niin juuri pitäisi tehdä!

Noh, luovutus oli sovittu 2 viikon päähän ja noutopäivänä annoin Rouvalle vielä viimeisen voitelun, imuroin ja pesin sen sisältä ja ulkoa. Oli se sen ansainnut! oli kuitenkin palvellut melko uskollisesti jo pitkään.

Ja tämä nuori neiti odotti sitten autokaupan ulkopuolella:


Ohjaamo on ihan standardi, ei mitään ihmeellisyyksiä


Vaikka auto onkin rekisteröity viidelle ihmiselle, takapenkki on aika ahdas kolmelle.Tämä ei jää auton viimeiseksi postaukseksi. Kiinasta on tulossa jo pari pakettia auton Hello Kitty tuunausta silmällä pitäen..
Jääkää kuulolle :)

1 kommentti:

  1. Ihana namu! Mulla on saman värinen typy Toyota Yaris. Pinkki tuunaus? Tahtoo nähdä heti kun oot tehnyt sen!

    VastaaPoista