lauantai 17. toukokuuta 2014

Wien 9-11.5

Taas jo ehdittiin kysellä, että missä uudet postaukset viipyvät. Ja vastauksena että turha kirjoitella mitään turhanpäiväisiä "Olin tänään töissä, tulin kotiin, söin ja menin nukkumaan" postauksia, jos ei ole elämässä mitään muuta tapahtunut. Mutta nyt sitten tulee vähän enemmän. Tällä viikolla on 4 postauksen aihetta. :) Mutta ei makeaa mahan täydeltä, laitetaan niitä tänne yksi kerrallaan parin päivän välein..
Ja aloitetaan taas matkalla.

Heti alkuun pienenä varoituksen sanana, että postaus sisältää kohtalaisen paljon kuvia, se lienee kaiketi hyvä asia??

Tuli oltua jo kolmannen kerran Wienissä, tällä kertaa vähän pidemmän aikaa kuin edelliset 2 kertaa, silloin olin molemmilla kerroilla keskustassa n. 2.5h.
Maksimoimme perilläoloajan, eli lensimme sinne aamun ensimmäisellä koneella ja olimme siellä jo aamulla klo 10 perillä ja lähdimme vasta sunnuntai-iltana klo 19.30.

Lento Finnairilla sujui kummemmitta mutkitta ja majoituimme Hotel Prinz Eugenissa joka oli viralliselta luokitukseltaan 4 tähteä. En tiedä kyllä mistä se oli saanut sen 4 tähden, sillä hotellissa ei ollut mitään ihmeellistä, ei mitään lisäpalveluita tms. Minun mielestäni ihan tavallinen 3 tähden hotelli, mutta tripadvisor ja Booking.com käyttäjät olivat antaneet sille hyvät arvosanat ja se oli suhteellisen edullinenkin, joten kyllä se meille kelpasi.
Sää helli meitä toden teolla, sillä sekä perjantaina että lauantaina lämpötila oli ainakin hyvin lähellä +25C ellei ylikin, sunnuntai iltapäivällä alkoi satamaan, mutta ei se enää siinä vaiheessa paljoa häirinnyt.

Perjantai päivä meni vanhassa kaupungissa kierrellessä ja historiaaliseen keskustaan tutustumiseen
Ja kun kerran klassisen musiikin "pääkaupungissa" oltiin, pitihän sitä mennä illalla sitten Mozartia kuuntelemaan. Orkesteri ei ollut sentään Wienin Filharmoonikot, mutta kyllä se meille tähän hintaan kelpasi
Ja pari iltakuvaa vielä:
Lauantaina lähdettiin vähän puistoja ja linnoja katselemaan. Jouduttiin käymään turisti infossa, sillä meillä oli alempana olevasta Straussin patsaasta vain kuva, muttei mitään tietoa siitä missä se on, siellähän ne tiesivät sen heti.. Ihan kuten niiden kuuluukin.
Kaupunginpuistossa oli joku paikalliset maalaismarkkinat menossa (jossa myös se Straussin patsas oli)

Aitoa Sacher kakkua saa vain ja ainoastaan muutamasta paikasta, sillä sen alkuperäinen resepti on edelleen salaisuus ja emmekä olleet tehneet 3 viikkoa aikaisemmin varausta Hotel Sacherin Sacher Cafesta, joten jouduimme tyytymään johonkin halpaan kopioon ;)


Iltapäivällä tie vei kuuluisaan huvipuistoon ja pitihän siellä parissa laitteessa käydä. Ei kuitenkaan tuossa kuuluisassa maailmanpyörässä


Tekeeks mieli, lipooks kieli?? Näyttäis tekevän :D Hih! Kuvassa matkaseuralaiseni KirsiTonne! Tahtoo tohon ketjukeinuun!! Torni oli joku 106m korkea ja keinut oli joku 94m korkeudella...Kieltämättä otti vähän mahanpohjasta :D


Miksi tälläisiä hevoskaruselleja ei ole mualla?? Eli vaunuja vetivät oikeat hevoset ja niillä pääsi myös ratsastamaan..


Ja vielä pari linnakuvaa. Tämä Belvederen linna rakennettiin kesäasunnoksi. Mäkin haluun tälläisen kesämökin!!Suihkulähteiden veistokset olivat kyllä jotenkin väkivaltaisia :(

Illalla lähdettiin vielä vartavasten öistä Tonavaa kuvaamaan, sen rannalta löytyi isot ravintolakeskittymät, joten pitihän sitä vähän paikallista maistaa ;)Sunnuntaina ohjelmassa oli ainoastaan Schönbrunnin linnaan tutustuminen. Päivä oli sateinen, mutta ei se hirveästi haitannut kun kuitenkin sisällä oltaisiin. Linnan sisältä ei ole kuvia, kun kuvauskieltoa ei oikein viitsinyt rikkoa (yhtä kuvaa enempää).. Mutta oli siellä kieltämättä historian havinaa, kun mukaan saadusta selostuksesta kuuli, että "tässä huoneessa 6v Mozart teki ensi-esiintymisensä"...
Mutta ensin, etsi kuvasta yksi virhe:
6 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus, nostatti hauskasti matkakuumetta kun pakko olisi johonkin pian päästä! Ehkä jopa Itävaltaan euroviisuja ensi vuonna katsomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdittiin hotellille juuri pisteiden julistamisen aikaan. Ja vaikka toisin olisi voinut kuvitella, niin ei voiton jälkeen ulkona näkynyt minkäänlaista karnevaalitunnelmaa. Eli ei autot ajaneet ympyrää torvet soiden.. Ei niin mitään...

   Poista
  2. Ehkä Conchita oli itävallassakin hieman mielipiteitä jakava artisti, joskos syy oli siis se?

   Poista
 2. Itävallan reissu kyllä houkuttaisi ensi vuonna! Olen aina halunnut muutenkin käydä Wienissä, joten toivottavasti Euroviisut järjestetään siellä :)

  Euroviisut eivät kuitenkaan ole Itävallassa mikään supersuosittu juttu. Ehkä siksikään sen suurempaa kansanjuhlaa ei näkynyt?

  VastaaPoista
 3. Oi miten kaunis kaupunki ja niin kesäisen näköistä! Varmasti ihana reissu! Joskus vielä itsekin kyllä lähen....

  VastaaPoista
 4. Iivaria ja Aintsua kompaten miettiny itsekkin pitäiskö ens keväänä mennä viisuja Wieniin katsomaan.
  Muuten oli kyllä tuttuja maisemia kun itsekkin siellä reilu kuukausi sitten kävin.
  Ja aika lailla ihan samat paikat tuli kierrettyä.
  Silloin kyllä hotel sacherin kahvilaan pääsi ihan parin minuutin jonotuksella.
  Kävitkö muuten Stefans domin katakombi kierroksella ??? Oli aika mielenkiintoinen kokemus.
  Mutta hyvin ne Itävaltalaiset on Mozartin ja Sissin tuotteistanu joka paikasta löytyy jotain niihin liittyvää.

  Petra

  VastaaPoista