perjantai 30. toukokuuta 2014

Turhanpäiväinen postaus

Tämän olisi pitänyt olla Wienin postauksen jälkeen, ja tässä on aika paljon turhanpäiväistä lätinää ja ehkä enemmänkin sellaista jokapäiväistä elämää, joten voit sulkea selaimen ja mennä nukkumaan hyvänä vaihtoehdolle aikasi tuhlaamiseen tähän postaukseen ;)

Tulimme Wienistä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Maanantaina jaksoin raahautua yhdeksi päiväksi töihin ja tiistaina aamulla oli lähtö sitten Palvelualojen ammattiliiton (PAM) edustajakokoukseen Petäykseen.


Olen ollut ammattiyhdistystoiminnassa jo 20v (osaston johtokunnan jäsenenä 20v ja sen sihteerinä 19v), enkä ole koskaan hingunnut mihinkään sen suurempiin ympyröihin.
4v sitten kun oli edustajiston vaalit lähdin niihin mukaan vain pelkkänä nimenä että saatiin listan nimet täyteen. Enkä kertonut kenellekään ehdokkuudestani ja yllätys oli aikamoinen kun pääsin edustajiston varajäseneksi. Tähän saakka ei ole tarvinnut osallistua mitään, mutta nyt varsinainen edustaja oli estynyt menemästä paikalle, joten minulle sitten nakki napsahti. Ja mielellänihän minä sinne lähdin sosialisoitumaan ja luomaan kontakteja ja ennenkaikkea pitämään hauskaa samanmielisten ihmisten kanssa. Edustajisto on korkein liiton päättävä elin, joka valitsee mm. PAM:n hallituksen, eli kyllä meillä paljon valtaa siellä on. Nyt oli vuorossa kevätkokous, joten aikalailla valmiin käsikirjoituksen mukaan mentiin

Tuokiokuva kokousväestä


Kokousmateriaalia oli ihan kiitettävä määrä.


Tiistaina iltapäivällä oli ohjelmassa EU vaalipaneeli. Keskustelua veti Yle:n toimittaja Piia Pasanen (oikealla) ja paneelin osallistujat oikealta vasemmalle Sampo Terho (PS), Nasima Razmyar (SDP), Timo Kaunisto (kesk) ja Sirpa Pietikäinen (kok). Kaksi ehdokasta oli estynyt tulemaan paikalle, mutta hyvä näinkin, nyt jäi aikaa enemmän heille.


Kuva puheenjohtajistosta


Ja oli siellä ihan tiukkojakin tilanteita. Päästiin äänestämään muutamaankin kertaan. Tässä nostetaan punaisia lappuja päätösesitysehdotusta vastaan, jotka jäivät joka kerta niukasti vähemmistöön (tiukin äänestys taisi olla 53-47).


Kyllä se hiukan voimille otti istua kaksi päivää pitämässä kokousta ja sitkeimät sissit lähtivät vielä SAK:n edustajakokoukseen Kiljavalle kokoustamaan kahdeksi päiväksi. Kyllä tuollainen vaatii jo kokemusta ja aikamoista turnauskestävyyttä ;)

Torstaina oli sitten taas vuorossa uusien ihmisten tapaamista, tällä kertaa ihanan neitokaisen Annan kanssa. Hänen kanssaan kävimme illastamassa Helsingin (Suomen?) ainoassa korealaisessa ravintolassa (Linkki).

Ruoka oli ihan japanilaistyylistä, eli ei mitään suuria yllätyksiä tullut, paitsi että oli ihan poikkeuksellisen hyvää! Ei ihan niitä edullisimpia paikkoja, mutta suosittelen kyllä käymään! Alkuruoasta ei valitettavasti tullut kuvaa..


Ja jälkiruoka suorastaan suli kielelle...


Istuimme siellä kaksi tuntia ja jutun juurta riitti molemmilla niin paljon, ettei toinen meinannut välillä suun vuoroa saada! :D

3 kommenttia:

 1. Sirpa Pietikäinen taitaa kyllä olla Kokoomuksen listoilla :) Vähän nillitän nyt tässä, kiva postaus silti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikaisusta. Pieni ajatusvirhe.. Myöskään Timo Kaunisto ei ollut Kokoomuksen riveissä, vaan Keskustan ;)

   Poista
 2. täytyypä käydä tuo ravintola katsastamassa joku kerta! :)

  VastaaPoista