torstai 11. heinäkuuta 2013

Kesäpäivä Laajasalossa


Aurinko paistoi pilvien lomasta, joten tänään oli hyvä päivä käydä vähän testaamassa uutta (käytettyä) kameraani. Ja tuli kyllä todettua, että en kyllä vielä kovin hyvin sitä osaa käyttää. Kun on tottunut pikku pokkareihin, joilla tulee vain hyviä kuvia, on järkkäri ihan eri asia. Ajattelin, että tähän postaukseen laittaisin oikean kuvapommin, mutta kun siirsin kuvat koneelle, ei niistä ollut julkaisukelpoisia kuin muutama.


Kuten ehkä jotkut tietävätkin, asun Helsingin Laajasalossa, ihan meren rannalla. Noh, on sinne nyt sentään matkaa ainakin 250m. Ja mielellään siellä rannalla kävelee :)

Vaikka rannalta löytyy myös pikkuinen ja nätti uimaranta, en ole sielä koskaan pulahtanut, sillä vesi on kylmää! Näen kyllä parvekkeelta aina silloin tällöin, kun ihmiset puikahtavat kylpytakit päällä aamu-uinnille, ei minua sinne kyllä saa menemään... Brrr...
Tykkään istuskella rantakallioilla, termarissa kahvia ja joku hyvä kirja mukana. Nyt menossa elämäni ensimmäinen englannin kielinen kirja, Harry Potter ja Viisasten kivi. Ottaen huomioon, etten ole koskaan koulussa englantia lukenut, on puhekieleni kuitenkin ihan hyvä. Ja ainakin tämä kirja on niin helppolukuinen, että kyllä sen kyllä pystyy lukemaan heikommankin kielitaidon omaava.


Ja tähän loppuun vielä muutama satunnainen räpsy

7 kommenttia:

 1. kui sää et oo koulussa englantii lukenu:o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se pakollista ole :D
   1. vieraana kielenä olen lukenut saksan, yläasteella tuli pakollisena ruotsi ja lukiossa otin ranskan. Englantia kuulee ja näkee jokapaikassa niin paljon, että sen oppii väkisinkin. Ja olen matkustellut sen verran paljon, että siellä sitä joutuu väkisinkin käyttämään. Olen lähdössä taas kerran Lontooseen 1.5 vkon kuluttua, jo kolmannen kerran..
   Ja olen ihan tyytyväinen, ettei minulla ole rasitteena kouluenglantia. Nyt minun ei tarvitse välittää höykäsen pölähtämää oikeasta kieliopista tai miten joku lausutaan täsmälleen oikein. Minä vain puhun :)
   Ja siinä käytännön kielitaidossa on tärkeintä, että tekee itsensä ymmärretyksi, ei se että taipuuko joku verbi täysin oikein tai viittaako joku predikatiivi subjektiin vai objektiin :D

   Poista
  2. nykyää englantii on pakko lukee koulus... eisitä oppilaat saa päättää mitä aineita opiskelee ku osa on iha pakollisii paitti uskonto.. sillo ku sää oot käyny kouluu ni varmaa saanu si valita? millä vuoskymmenel sää muute oot kouluu käyny?:)

   Poista
  3. Ei kai? Ehkä jossakin pienemmillä paikkakunnilla on "pakkoenglanti", jos muiden kielten opettajia ei ole tarpeeksi, mutta ainakin Helsingissä on hyvin laaja valikoima kieliä, joita voi aloittaa aina ensimmäisestä luokasta alkaen, eikä englanti ole missään vaiheessa pakollinen..
   Tässä linkki Hgin kaupungin sivuille:
   http://www.hel.fi/hki/opev/fi/Peruskoulut/Tervetuloa+kouluun/Kieliopinnot

   Poista
 2. hyviähän noi kuvat on ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, mutta otin kuvia varmaan 10 kertaa enemmän ;)
   Mutta harjoitus tekee mestarin...

   Poista
 3. Mäkin tykkään istua rannalla kirjaa lukemassa. En mäkään mitään enkkua koulussa opiskellu. Ruotsia vaan ja inhoan koko asiaa. Lontooseen en halua kun en kieltä osaa.
  kahvia en kotona keitä joyen rannalle teetä tai punkkua..

  VastaaPoista