keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Epäonnen ja epätoivon viikonloppu

Tästä saattaa tulla aika pitkä postaus, joten pieni varoituksen sana...

Viime viikonlopusta piti tulla hauska, iloinen ja tapahtumantäyteinen, mutta taisi oikeastaan vain viimeisin noista pitää paikkaansa, valitettavasti.

Kuulun Dwc ry:hyn, eli Transvestiittien yhdistykseen. Yhdistys järjestää 2 kertaa vuodessa jäsentapaamisen Hauholla Wuolteen kartanolla. Olen yhden kerran aikaisemmin osallistunut viikonloppuun, mutta en silloin tuntenut oloani siellä oikein kotoisaksi. Yhdistyksemme puheenjohtaja Minna-Maaria soitti pari viikkoa sitten, olenko tulossa paikalle. En ollut, mutta kun tuli ohjelmasta puhetta sain tietää, että olisi tarkoitus mennä läheiselle tanssilavalle lavatansseihin. Se sai pääni kääntymään ja lupauduin lähtemään.

Wuolteen kartano


Lähdin töistä jo klo 12, joten oli tarkoitus ehtiä hyvissä ajoin paikalle, että ehtisin vaihtaa vaatteet ja vähän valmistautua muutenkin ennenkuin iltapäivän ohjelma alkaa.

Sain ajettua n. 40km, kunnes autoni jätti minut Tampereen moottoritien varteen. Autosta hajosi mitä todennäköisimmin laturi. Sain kiinni hinausyrittäjän, joka lupasi hinata auton takaisin Helsinkiin korjaamon pihalle, ja hintaa hinaukselle tuli 240€. Auts!
Ensimmäinen ajatukseni oli hypätä hinurin kyytiin ja tulla takaisin kotiin, mutta sain kaverin kiinni, joka oli tulossa myös Hauholle, joten pääsin paikalle heidän kyydissään.

Lopulta pääsin perille ja pikainen vaatteiden vaihto ja odottamaan, kun kunniavieraamme kansanedustaja ja entinen ministeri Tarja Filatov  tuli paikalle.

Pj. Minna-Maaria vasemmalla, Filatov oikealla

Aikaisempina vuosina on ollut kutsuvieraina Hauholla on ollut mm. entinen ministeri Stefan Wallin . Kahvittelun ja iltapalan jälkeen oli sitten aika valmistautua tanssilavalle lähtöön. Ennen sitä oli aikaa otattaa itsestä taas kuva:


Tässä yhteiskuvatanssipaikan parkkipaikalta. Tässä ei ole ihan kaikki, vaan yhteensä meitä taisi olla paikalla kai 12. Kasvot on tuhrittu, koska ymmärrettävistä syistä kaikki eivät halua tulla tunnistetuiksi.Lavalla oli mahtava tunnelma, illan solisteina olivat Teuvo Oinas ja Tarja Lunnas. Pääsi tanssimaan sekä etuperin, että peruuttamalla. Vaikka askeleet ovatkin periaatteessa identtiset mutta vain peilikuvana, ei se peruuttaminen ole kuitenkaan niin helppoa. Eteenpäin meneminen on helppoa, sillä sinä silloin sinä päätät tahdista lähtien kaiken ja nainen vain menee edellä ja vikisee ;)

Aamusaunassa olikin sitten ihan oudon näköistä porukkaa. En tunnistanut sieltä ketään! Vain enemmän tai vähemmän karvaisia äijänköriläitä. ainoastaan lakatut kynnet kielivät siitä, että jotakin outoa on tekeillä ;)

Lauantai aamupäivällä paikalle saapui Tampereelta kosmetologikoulun opiskelijoita meikkaamaan meitä. Tilanne oli molemminpuolinen win-win, opiskelijat saivat erittäin haasteelliset työmaat käsiteltävikseen ja tytöt saivat ammattitasoiset meikkaukset 10€ hinnalla.

Iltapäivällä paikalle saapui esitelmöimään yhdenvertainen vanhuus projektista Salla-Maija Hakola Setasta, sekä ehkä paremmin BB Marikana tunnettu Marika Eerola. Tunnen Marikan jo ennestään, mutta oli aikamoinen yllätys, että hän oli mukana ko. projektissa. Ei ollut vain ikinä tullut asia puheeksi..

Lähdin sitten tyttöjen mukana takaisin Helsinkiin, se reilun tunnin pituinen junamatka oli ohi hetkessä, sen verran hauskaa oli :)

Täytyy kuitenkin tunnustaa, että minulle tuo Hauhon viikonloppu ei antanut paljoakaan mitään, itseasiassa minulla oli jopa vähän tylsää. Olin kuitenkin "liian erilainen", vaikka ns. omassa porukassa olinkin. Olin ensinnäkin varmasti nuorin koko porukasta, enkä kenties muutenkaan ihan samalla aaltopituudella tyttöilijöiden kanssa.

Ja kirsikkana vielä kakussa huomasin lauantaina ennen lähtöä, että olin tietenkin jättänyt kotiavaimeni auton keskikonsoliin, joten jouduin soittamaan huoltomiehen avaamaan kotioveni :(

Sunnuntaina olisi ollut Roihuvuoressa Hanami juhla, mutta olin jotenkin koko viikonlopun vastoinkäymisistä tms hieman allapäin ja saamattomassa tilassa, joten en saanut lähdettyä sinne.

Vaikka matkaa olisi ollut bussilla hurjat 5 minuuttia..

3 kommenttia:

  1. Mistä aiheesta Marika esitelmöi? Opinnäytetyöstäänkö?

    VastaaPoista
  2. Oli mukana tuossa Yhdenvertainen vanhuus projektissa.. Olisiko ollut hänen opinnäytteensä? En ole asiasta ihan varma...

    VastaaPoista
  3. Okei, jotain koulujuttuja varmaan :D

    VastaaPoista