lauantai 27. helmikuuta 2016

New York, New York! (1/2)
No, ihan vielä en siellä ole, mutta huhtikuun puolessa välissä sinne olisi sitten lähtö. Tässä ensimmäisessä postauksessa olisi tarkoitus vähän fiilistellä matkan varausta

Surffailin juuri ennen joulua netin varaussivustoilla ja pienellä pyörittelyllä löysinkin sitten alle 500€ lentoliput huhtikuun 19. päivälle. Lennot eivät ole suorat, vaan menomatkalla on koneenvaihto Amsterdamissa ja paluumatkalla Pariisissa. Onneksi kummassakaan paikassa ei tarvitse kauaa odotella, vaan menomatkalla vaihtoaika on tunnin ja paluumatkalla 1.5 tuntia.

Olin jo aikaisemminkin katsellut Airbnb:n kautta majoitusta, mutta nyt tuli sille tarvetta. New Yorkin hotellit ovat melko kalliita, mistä tahansa Manhattanilla olevasta luukusta saa maksaa vähintään 150€ yöltä, joten säästö voi olla huomattava.

Airbnb on sivusto, jossa yksityiset henkilöt voivat laittaa omia asuntojaan vuokralle ja yritys toimii vain välittäjänä. Välityspalkkiota vastaan yritys takaa vuokraajan luotettavuuden. Vuokraaja nimittäin saa rahat vasta 24h saapumisen jälkeen, eli mikäli kohde ei vastaa kuvausta voi ottaa yhteyttä suoraan Airbnb:hen ja huijari jää nuolemaan näppejään. Ennen varausta kannattaa lueskella muiden aiemmin majoittuneiden kommetteja ja kokemuksia.
Myöskään vuokraajan ei tarvitse hyväksyä sinun varaustasi, mikäli et häntä miellytä joten kannattaa käyttää vähän aikaa oman profiilin päivittämiseen sekä hyvän esittelytekstin kirjoittamiseen.

Ensimmäisestä varausyrityksestä jäi vähän paha maku suuhun. Varaaja kyseli olenko tulossa yksin ja myöntävän vastauksen saatuaan hän ilmoittikin, että siinä tapauksessa koko asunto ei olisikaan minun vaan sinne olisi tulossa muitakin ja jos haluaisin sen kokonaan itselleni, hinta olisikin ihan toinen. Peruutin varaukseni ja suuntasin eteenpäin. Mietin kyllä pitäisiköhän ilmoittaa Airbnb:lle, sillä ilmoituksessa kyllä luki että hinta oli koko asunnosta ja nyt ei näin ollutkaan. (Nyt ei vuokraajaa enää sivustolta löydy, joten joku muu lienee ilmoittanut hänestä)Toinen yritys sitten napsahtikin kohdalleen. Sijainti ei ole ihan Manhattanin keskustassa vaan Harlemissa (23 West 129th Street). Harlem ei enää ole yhtä paha paikka valkoiselle kuin mitä se oli ehkä vielä 10v sitten, mutta pientä varovaisuutta siellä kannattaa käyttää jos aikoo yöaikaan siellä liikkua, mutta niinhän sitä pitää ollakin missä tahansa sitten onkin.
Täältä voit katsoa kuvia vuokraamastani asunnosta, lukea vieraiden kommentteja (https://www.airbnb.fi/rooms/9167889).
Asunto on juuri sellainen kuin kuvitteleekin perinteisen ja edullisen New Yorkin asunnon olevankin, sisäänkäynti portaiden alta, ensimmäisessä kerroksessa ja kalterit ikkunoissa :)

Seuraavassa postauksessa sitten lisää mitä kaikkea ajattelin tehdä ja nähdä

1 kommentti:

  1. New York on maailman ihanin paikka <3 Kahdesti olen käynyt, ja haluan ehdottomasti vielä joskus uudestaan sinne! Tiedän jo nyt, että sulla tulee olemaan ihan mahtava reissu! ^_^

    Kiva muuten, kun aktivoiduit taas blogin puolella!

    VastaaPoista