keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Desucon Frostbite 16-17.2 2013

Lauantai 16.2 2013

Viikonloppuna oli tiedossa elämäni ensimmäinen iso coni, Lahdessa Sibeliustalolla järjestettävä Desucon Frostbite. Tapahtuma oli jo ajat sitten loppuunmyyty, kuulemma lippuja oli ollut myynnissä 2900 kpl, joten tiedossa oli ruuhkaa ja hikeä.
Oli sovittu, että minun autollani mennään ja kyytiin tulisi Katja, hänen siskonsa Elina sekä Julia.
Olin jo hyvissä ajoin heitä hakemassa, mutta alkuperäinen lähtöaika tuli ja meni, kuten vähän arvata saattoikin :) Päästiin lopulta matkaan ja ripeästi ajettuna ei matkaan mennyt kuin tunti kun oltiin jo perillä.

Sibeliustalo oli aivan ääriään myöten täynnä cossi kansaa ja cossineitsyenä vain saattoi vain silmät ymmyrkäisinä ihmetellä asujen upeutta ja monimuotoisuutta:

Tässä ylhäällä aina yhtä tyylikäs ja ihastuttava Momochuu <3 <3


Sitten vielä vähän karvaisempia ystävämme:
Tässä on meistä sitten yhteiskuva. Vasemmalta oikealle minä, Iiris, Katja, Elina, Julia ja Laura.


Vaikka conissa oli järjestettynä vaikka kuinka paljon luentoja ja tapahtumia, ei niistä jaksanut kiinnostaa ketään meistä, joten vain pyörimme ympäri taloa. 
En ole oikein koskaan vielä päässyt sisään animeen tai mangaan joten olin jo etukäteen päättänyt, että ostan nyt pari kirjaa ja aloitan lukemisen nyt edes jostakin.
Myyntialueella oli paljon myyjiä ja erilaisia kirjasarjoja oli myynnissä varmaan satoja, joten poimin lähes sokkona 3:sta eri sarjasta ensimmäisen osan. Jos vaikka innostuisi :)

Muutaman tunnin jälkeen päätimme lähteä vastaanottamaan hotellihuoneet sekä käymään kaupoilla. Palasimme kierroksen jälkeen takaisin Sibeliustalolle ja kävimme katsomassa Cosplay gaalan, jonne tuomaristo oli kerännyt parhaimmat ja komeimmat asut. Melko pian sen jälkeen lähdimme pitkän päivän kohti hotellia. Kävimme hakemassa kiinalaisesta ravintolasta ruoat mukaan ja menimme hotellille syömään. Ja klo 22 tulikin sitten jo uni silmään.


Sunnuntai 17.2

Aamulla sovimme tapaavamme aamiaisella klo 10, joten yöunista tuli kerrankin riittävät :)
Lähtö venyi kuitenkin hieman, kun huomasimme, ettei kenelläkään ole kiharrinta mukana, mutta senkin saimme lainaan joiltakin random ihmisiltä, jotka kävelivät käytävällä vastaan. Kiitos kaunis heille tätä kautta!

Ja tässä perinteinen peilinkautta otettu kuva sunnuntain outfitistä:


Tässä vielä toinen, ulkoa otettu kuva, kiitokset tästä kuvasta ichi-san :ille, joka toimi "hovikuvaajanani" :) Tässä kuvassa on suu supussa, sillä odottelen vieläkin vakuutusyhtiön päätöstä päästä korjaamaan työtapaturmassa katkennut hammas, eli eipä viitsi juurikaan hymyillä...
Lähdimme vielä muutamaksi tunniksi Sibeliustalolle ja sitten tulikin jo aika saatella pizzojen syönnin jälkeen Iiris ja Elina juna-asemalle. 

Ollessamme jo matkalla Helsinkiin, Katja sai yht´äkkiä päähänsä, että tässä pitäisi olla jokin suurkirppis ihan vieressä, pikaisen googlettamisen jälkeen huomasin olevamme ihan vieressä ja sen olevan auki vielä 20min. Ja eikun sinne.
Paikka oli todellakin suuri ja olisi tarvinnut vähintään 2h aikaa kiertää joka pöytä tarkasti läpi, mutta Katja shoppaili vaatteita sylin täydeltä ammattimaisin ottein.
Saimme 3 pientä ihailijaa kannoillemme, 9-10v tyttöjä, välillä he olivat edellämme ja välillä takanamme, kurkkivat hyllyjen välistä ja kikattelivat ihastuneina.

Onnistuin minäkin löytämään jotakin itselleni:


Ei ihan tavallisimmasta päästä oleva Hello Kitty reppu ja hintakin oli hurjat 3.5€. Voisin väittää, ettei Suomesta löydy kovinkaan montaa samanlaista :) Sen lisäksi löysin eurolla vaaleanpunaisen vyön

Vaikka tapahtuma olikin massiivinen ja paljon tekemistä asiaan perehtyneille, ei se ainakaan minulle antanut tapahtumana juurikaan mitään. Tärkeimpänä oli tietenkin kavereiden tapaaminen.

2 kommenttia:

  1. teillä on ollut ihana reissu. ihania kuvia. nyt vasta käsitin mistä tapahtumasta oli kyse.
    kivan raitishenkinen tapahtuma.

    Inka

    VastaaPoista